Lasten kanssa Kanarialle!

 

Matkan suunnitelua

Kaiken järkeilyn jälkeen, ei siinä silti ollut yhtään mitään järkeä. Varata nyt pienten lasten kanssa matka ulkomaille. Matkakohteeksi olin valinnut Kanariansaaret sen turvallisen ja lapsiystävällisen maineen vuoksi. Mieheni testasi juuri netistä ostamiaan metsästystarvikkeita ja yritti puhua minua siitä ympäri ja säästämään rahat ennemmin vaikka johonkin yleishyödylliseen, kuten traktorin uuteen akkuun tai uuteen hirvikiväärin kiikariin. Just.

Tämä vahvisti päätökseni ja painoin Tui:n sivuilta iso sinistä lootaa ”Varaa matka” sitä mukaa kun mieheni luetteli eri rahanmenoreikiä, klikkailin laatikoita eteenpäin: ”all inclusive” check”, hotelli rannalla ”Check”, juhla-ateria lentokoneeseen, baby bamse club kuutena päivänä viikossa, valmiiksi täytetty jääkaappi ”check,check check, check!” olipas se päätöksen teko lopulta helppoa!

Mieheni hieman ämpyili, mutta kun kerroin aivan mahtavasta osamaksuvaihtoehdoista, oli hän samaan mieltä kanssani! Todellakin mennään! Yes, olin odottanut tätä päivää, sillä nyt pääsen ihan oikeasti tilaamaan niitä Reiman alennusmyynnissä olevia söpöjä UV-vaatteita lapsille! Nekin siis puoli-ilmaisia!

 

Lentopelko

Silti vaikka itse tätä halusin, pelottaa minua ihan jäätävästi. Ensinnäkin pelkään nykyisin lentämistä (mystinen vika mikä ilmestyi äitiyden myötä) ja olen aivan vakuuttunut, että juuri meidän koneemme pilotti ei huomaa, että lentokone sakkaa, jos se ei saa tarpeeksi ilmaan siipien alle nousukiidon aikana tai  lentoteknikot eivät ymmärrä laittaa jäätymisenestoainetta tarpeeksi pakkasen kiristyessä ja lentokoneemme lähtee holtittomaan syöksykierteeseen jo nousun aikana. Jeps.

Vinkki: jos aiot ikinä enää lentää, ÄLÄ katso joka sarjaa Lentoturmatutkinnasta. Minulla on ulkomuistissa varmasti sen sata erilaista vaihtoehtoa mikä voi mennä vikaan lentäessä. Ainoa turva olkoon siis se, että toivottavasti mieheni ja lapseni kuolevat minun mukanani ja ehdin menettää tajuntani, ennen kuin syöksykierre kohti maata alkaa. Bon Voyage!

 

Rokotukset

Rokotukset on kunnossa, varsinkin nuorimman kohdalla piti hyvissä ajoin varautua että saa 1 v rokotteen ja ne ehtivät herättää puolustusjärjestelmänkin riittävän ajoissa (MPR, dT ja influenssa). Toki tarkastin vielä Kanarian saarten rokotetilanteen. Tulemmekin omssa yrityksessämme tarjoamaan matkailijoille rokotuksia, koska tarve rokotuksille on monesti hyvinkin nopea, sillä se ei aina ole ensimmäisenä mielessä matkalle lähdettäessä.

 

Sairastaminen

Vinkin sain, että kannattaa tsekata lähin sairaala ja puhelinnumero sinne valmiiksi. Eurooppalaisen sairaanhoitokortin olen tilannut kaikille jo ajat sitten ja sen jälkeen uusi kortti tulee automaattiseti aina postissa. Espanjasta aika hyvin saa ostettua lääkkeitä apteekista ja halvalla, ainakin potilaat ovat kertoneet näin , joten sen ei pitäisi olla ongelma, jos vielä joku tarvittaessa muuttuu korvalampuksi… eli pitänee vissiin se pakata mukaan.

Matkavakuutukset on kestona kaikille. Oli mutten yllätys että nykyisin jokaisella lapsella täytyy olla oma matkavakuutus, kun muutama vuosi sitten vielä isovanhempienkin matkavakuutus kattoi lapsenlapset. Esimerkiksi lapsen sairastuessa ennen matkaa, korvataan matkan peruuntuminen hänen matkavakuutuksestaan. Keskimäärin joka toinen reissumme on peruuntunut sairastelujen vuoksi, mutta kaikkia tauteja ei vain voi välttää vaikka miten yrittäisi.

Resepteille on englanninkieliset versiot matkustamista varten ja lääkkeet muistaakseni piti olla alkuperäisissä pakkauksissa ohjeen kanssa.

 

 

Turvallisuus

Ostin 2,5 -vuotiaalle kätevän talutusrepun netistä. Samalla reppuun voi pakata parit vaipat ja vaihtovaatteet jo lentokoneeseen. Arvioisin että matkalla kotoa hotelliin täytyy laskea että huonolla tuurilla joka aterian ja välipalan jälkeen saa vaihtaa vaatteet noille meidän sottapytyille. Ehkäpä pakkaan itsellenikin vaihtarit käsimatkatavaroihin  Ja vähänkö saisi kultaisen vaimon tittelin, jos mieskin sattuisi tarvitsemaan puhdasta paitaa ja tempaisisin sen hänelle saman tien esille.

Kokemukseni mukaan juuri 2-3 vuotiaan on tapaturma-alttiimpia, kun kiinnostusta ja intoa riittää, mutta heillä ei ole mitään käsitystä vaaroista. Pidämme siis omamme tiukasti lyhyessä hihnassa koko matkan! Nuoremmalle tilasin rattaat hotellille, mutta hieman vielä puntaroin että pitäisikö ottaa kantoreppu lentokoneeseen hänelle. Yepzon paikantimet meiltä löytyy myös, pitää testata miten toimivuus onnistuu ulkomailla. Yksi vinkki on nimetä vaatteet tai laittaa oma puhelinnumero lapselle käsivarteen.

 

Matkatavarat

Käsimatkatavaroihini sujautan suklaapatukoita (nopea apu mihin tahansa kiukkukohtaukseen, ainakin aikuisille). Lapsille smoothiet ja välipalarahkat sekä vaipanvaihtotarvikket. Libero -vaippoja ei Espanjasta saa, joten niitä täytyy pakata yksi matkalaukullinen mukaan meidän herkkähipiäisille, joiden iho ei ole muita merkkejä hyväksynyt. Kaikille toki vaihtovaatteet ja lapsille ainakin kahdet!

Minulla on tapana aina ennen matkalle lähtöä tehdä lista pakattavista tavaroista. Tämä on jo lapsena partiossa opittu tapa ja auttaa paljonkin hahmottamaan tavaramäärää ja sitä mitä vielä puuttuu. Listan jos aloittaa jo useampaa päivää aiemmin, niin ehtii myös lisätä siihen ne jutut jotka muuten tulisivat vasta matkalla mieleen:

Lasten varusteet:

 

–          Uimakengät            – aurinkorasva min. SPF 50

–          sandaalit                 – hammasharjat ja tahna

–          aurinkolasit             – ruokalaput

–          uv vaatteet              – kosteuspyyhkeitä

–          hatut                         – vaippoja

–          paitoja x10               – paitoja x 10 (porsastelevat joka aterialla, joten nyrkkipyykkiä silti luvassa)

Lasten ruokapuoli hieman mietityttää. Tosin kun surffaillin google mapsilla Kanariansaarten yllä, näytti se hotellimme lähelle Supermecado Lidlin, jotain tuttua siis ainakin, jos ei All Incistä löydy sopivaa syötävää.

 

Liikkuminen

Hienot vuoristotiet näytti myös kulkevan saaren keskiosassa, joten päätin, että vuokraamme vielä auton lentokentälle, jolla pääsemme hotellille ja takaisin ja vapaasti viikon aikana pääsemme kiertelemään kaupoissa ja ihastelemassa maisemia. Hintaakaan ei lentokenttäkuljetukseen verrattuna näyttänyt tulevan kuin 50e/vk/turvaistuin.

Sitten aktiivisesti seuraamaan säätiedotuksia, merirosvovaroituksia ja terroristihyökkäyksiä. Tosin Oulu-Las Palmas lomalento ehkä ei ole se pahin terroristikohde, mutta ei sitä ikinä voi tietää.

 

Kun kaikkein pahimpaan on varautunut, niin niistä ei tarvitse murhehtia ja voi vain nauttia lomasta, eikö niin? !

 

Jos pidit postauksesta jaathan kavereille ❤

Sisältää affiliate linkkejä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

%d bloggaajaa tykkää tästä: